Obvestila

Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

16. maj 2022
CEPLJENJE PROTI COVID-19 Cepljenje se izvaja po dogovoru. Na cepljenje se prijavite preko e-maila administracija@zd-medvode.si. Na termin cepljenja boste pozvani naknadno. Za cepljenje je na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka. Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) se ne izvaja več. V primeru pojava simptomov respiratorne okužbe se obrnite na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika.
Preberi več

Ugodneje do cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu

02. maj 2022
Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu lahko opravite v ambulanti vašega izbranega osebnega zdravnika po predhodnem naročilu. Učinkovitega zdravila ob okužbi s klopnim meningitisom ni. Zdravljenje je le simptomatsko (zniževanje telesne temperature, sredstva za blaženje bolečine, počitek itd.), pri določenem odstotku ljudi ostanejo po okužbi trajne posledice, redki posamezniki pa tudi umrejo. Zaradi tega je pri klopnem meningoencefalitisu izrednega pomena ustrezna preventiva.Najučinkovitejša zaščita je preventivno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, ki poteka v treh odmerkih: 2. odmerek se da v roku 1-3 mesecev po prvem odmerku, 3. odmerek pa v roku 9-12 mesecev po drugem odmerku. Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu v Sloveniji za večino prebivalstva ni obvezno, vendar se priporoča vsem, še posebno pa ljudem, ki so pogosto v gozdu. Cepljenja ne krije obvezno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in je v celoti samoplačniško. Cena posamezne doze cepiva je 28€, kar znese na posameznika 84€, za 4 člansko družino pa kar 252€. Občina Medvode izboljšuje dostopnost do cepiva za svoje občane. Za vse občane Medvod je tretja doza cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu brezplačna!
Preberi več

Mreža avtomatskih defibrilatorjev Medvode

01. mar. 2022
Zdravstveni dom Medvode je vzpostavil mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev. Avtomatski defibrilator je naprava, ki prepreči motnjo ritma srca. Opremljen je z nazornimi slikovnimi prikazi uporabe in nas tudi glasno vodi v slovenskem jeziku. Z uporabo avtomatskega defibrilatorja je možnost preživetja v primeru srčnega zastoja bistveno večja, saj je pomoč takojšnja, uporaba defibrilatorja pa enostavna. Avtomatski defibrilator prepreči motnjo ritma srca, preko samolepilnih nalepk, ki jih namestimo na sprednjo steno prsnega koša, ustvari električni sunek in omogoči normalno bitje srca. Več o defibrilatorjih v občini Medvode dobite tukaj.
Preberi več

Opredelitev novih pacientov

19. jan. 2022
Spoštovani, obveščamo vas, da Ambulante splošne medicine ZD Medvode NE SPREJEMAJO VEČ NOVIH PACIENTOV. Na spodnji povezavi lahko dostopate do sledilnika, ki vam bo v pomoč pri iskanju prostega družinskega zdravnika: https://zdravniki.sledilnik.org/sl/Hvala za razumevanje.
Preberi več

Administrativna ambulanta

22. dec. 2021
Spoštovani uporabniki zdravstvenih storitev Zdravstvenega doma Medvode!Za naročanje RECEPTOV in NAPOTNIC pokličite na telefonsko številko ali pišite na e-mail.Za PRENOS KARTONA pišite na e-mail: administracija@zd-medvode.siTelefonska številka 01/ 361 99 30 bo aktivna po naslednjem razporedu:PONEDELJEK IN SREDA: od 13:00 do 18:00 ureTOREK, ČETRTEK IN PETEK: od 07:00 do 13:00 ureAdministrativna ambulanta sprejema naročila za obravnavo pri ustnem higieniku!
Preberi več
Skupaj 14 rezultatov
1 2 3