Obvestila

Hitro antigensko testiranje (HAGT)

12. apr. 2022
Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (4,50€ prosimo, če je možno pripravite točen znesek), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več

Mreža avtomatskih defibrilatorjev Medvode

01. mar. 2022
Zdravstveni dom Medvode je vzpostavil mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev. Avtomatski defibrilator je naprava, ki prepreči motnjo ritma srca. Opremljen je z nazornimi slikovnimi prikazi uporabe in nas tudi glasno vodi v slovenskem jeziku. Z uporabo avtomatskega defibrilatorja je možnost preživetja v primeru srčnega zastoja bistveno večja, saj je pomoč takojšnja, uporaba defibrilatorja pa enostavna. Avtomatski defibrilator prepreči motnjo ritma srca, preko samolepilnih nalepk, ki jih namestimo na sprednjo steno prsnega koša, ustvari električni sunek in omogoči normalno bitje srca. Več o defibrilatorjih v občini Medvode dobite tukaj.
Preberi več

Navodila glede izolacij in karanten

02. feb. 2022
Spodaj si lahko preberete osnovne informacije glede postopanja ob pozitivnem testu, o karanteni in izolaciji. Več informacij pa lahko dobite tudi na spletnih straneh https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.nijz.si/izolacija. Navodila ob sumu na covid-19 V primeru težav, sumljivih na covid, opravite hitro testiranje - HAGT (HAT) doma ali na pooblaščeni točki. Če je izvid negativen, je potrebna domača nega 3 dni (72h). Vsak dan oz. zagotovo po 72 urah se ponovi HAT, če je negativen in ste brez težav, se lahko vrnete na delo/v šolo/v vrtec. Če je HAT pozitiven, za pridobitev certifikata (ki je veljaven znotraj Slo), opravite HAT na pooblaščeni točki. Vse kronične bolnike in nosečnice naročimo na PCR.IZOLACIJA (obolele osebe) Izolacija traja 10 dni od pojava bolezenskih znakov. Če znakov ni, se šteje 10 dni od pozitivnega HAT ali PCR testa (prvi dan, ko je bil HAT ali PCR odvzet). Ko izolacija mine, se lahko vrnete na delo, otroci pa v šolo ali vrtec brez obiska pri zdravniku in brez dodatnih testiranj. V kolikor so znaki bolezni še vedno prisotni, pokličite v svojo ambulanto.Skrajšanje izolacije Če se pacient počuti zdrav in je že 2 dni brez težav, se 7. dan opravi HAT pri pooblaščenem izvajalcu (samotestiranje ni dovolj). Če je HAT negativen, se izolacija skrajša in se lahko 8. dan že vrnete na delo, otrok pa v šolo ali vrtec.Potrdilo o prebolelosti Se dvigne v lekarni z zdravstveno kartico, v kolikor nimate dostopa do aplikacije Zvem.KARANTENA (družinski člani, ki ne zbolijo in ne izpolnjujejo pogojev za karantenske izjeme) Izjeme za visoko tvegane_stike glede karantene na domu Vsi, ki ne izpolnjujete pogojev za izjeme, imate karanteno 7 dni od pozitivnega HAT ali PCR pri bolniku. Nujno varstvo za otroka v karanteni/izolaciji V primeru, da potrebujete varstvo otroka, lahko koristite nujno varstvo do otrokovega končanega 5. razreda (uredite pri vašem delodajalcu). Karantenske odločbe za ostale družinske člane Izpolnite na spletni strani NIJZ.
Preberi več

Opredelitev novih pacientov

19. jan. 2022
Spoštovani, obveščamo vas, da Ambulante splošne medicine ZD Medvode NE SPREJEMAJO VEČ NOVIH PACIENTOV. Na spodnji povezavi lahko dostopate do sledilnika, ki vam bo v pomoč pri iskanju prostega družinskega zdravnika: https://zdravniki.sledilnik.org/sl/Hvala za razumevanje.
Preberi več

Pregled v ambulanti družinskega zdravnika v času epidemije

30. dec. 2021
Zdravniki družinske medicine v ZD Medvode smo vam na voljo za reševanje vaših akutnih in kroničnih zdravstvenih težav tudi v času epidemije. Obravnavo bolnikov smo prilagodili trenutnim razmeram. Skupaj nam bo uspelo zagotoviti varno obravnavo vseh bolnikov. ZA VAŠO VARNOST BOMO POSKRBELI: S prostorsko ločeno obravnavo COVID in ostalih bolnikov. Z obvezno uporabo mask pri vseh obiskovalcih in preverjanjem zdravstvenega stanja pred vstopom v zdravstveni dom. Z uporabo osebne varovalne opreme pri osebju. Z dodatnim preverjanjem zdravstvenega stanja bolnikov z vprašalnikom pred vstopom v zdravstveni dom. S poostrenimi higienskimi ukrepi, zračenjem in razkuževanjem v celotnem zdravstvenem domu. Z zmanjševanjem števila ljudi v čakalnicah. PROSIMO VAS, DA UPOŠTEVATE: V primeru življenjske ogroženosti ne odlašajte z obiskom zaradi strahu pred morebitno okužbo. V vseh ostalih primerih se na obravnavo naročite po telefonu ali elektronski pošti. Skupaj bomo ugotovili, če potrebujete pregled v ambulanti. Na pregled pridite največ 10 minut pred terminom. Če potrebujete spremstvo, naj vas spremlja le ena zdrava oseba. V zdravstvenem domu si ob prihodu razkužite roke, izpolnite vprašalnik. Upoštevajte varnostno razdaljo in uporabljajte masko ves čas obiska. Simptomov okužbe dihal NE prikrivajte. Prosimo, da pred naročanjem zdravil, napotnic in tehničnih pripomočkov premislite, kaj vse potrebujete in naročite vse hkrati. Tako bomo zmanjšali število obravnav in razbremenili telefonske linije. V kolikor imate že stalno terapijo ali predpisane medicinsko tehnične pripomočke in ne potrebujete nasvet zdravnika, lahko vsa zdravila, napotnice, medicinsko tehnične in prenose kartotek naročite na telefonsko številko: 01 361 99 30 ali elektronski naslov: administracija@zd-medvode.si Dosegljivost: pon in sre 13:00 – 18:00; tor, čet in pet 7:00 – 13:00 OB OKUŽBI S COVID 19 ALI OB SUMU NA OKUŽBO: Pokličite nas ali pošljite elektronsko pošto. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto. Upoštevajte navodila NIJZ: https://www.nijz.si/sl/izolaci...
Preberi več
Skupaj 15 rezultatov
1 2 3