Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

16. maj 2022

CEPLJENJE PROTI GRIPI IN COVID-19

Urnik: vsak TOREK med 17:00 in 19:00

Na cepljenje se NI potrebno naročati! Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske.

Cepljenje proti gripi je zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti)*, nosečnice ter osebe z izjemno povečano telesno težo. Posebej priporočljivo je tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebej to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.

*cepljenje majhnih otrok poteka v ambulanti izbranega pediatra po predhodnem dogovoru.

Cepljenje proti gripi je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.


Za cepljenje proti covid-19 je na voljo cepivo Pfizer!

Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka.

Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron.


Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom.


HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT)

Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom Medvode
Urnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00

Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (4,5€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS:

  • simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)
  • z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)
  • prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) - v kolikor je 7. dan HAGT še vedno pozitiven, je potrebno ostati v izolaciji do desetega dne od potrjenega HAGT. Testiranje 8. in 9. dan se ne izvaja, izjemoma le proti plačilu.

Navodila za obiskovalce testiranja:

Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.


Zadnje objave

Nadomeščanje pediatrinje mag. Marjete Tomšič Matić

Od 1.2.2023 dalje mag. Marjeta Tomšič Matić, dr. med., spec. ni več zaposlena v našem ZD. Vsi pacienti, ki so registrirani pri njej, bodo do zaposlitve novega pediatra, obravnavani v ambulantah: Cvetke Dragoš Jančar, dr. med., spec. - PONEDELJEK in SREDA popoldandr. Anje Radšel, dr. med., spec. - TOREK dopoldan, ČETRTEK popoldan in PETEK dopoldanPetra Šuštarja, dr. med., spec. - TOREK popoldan, SREDA dopoldan, ČETRTEK dopoldan in PETEK dopoldan Spletni obrazec ambulante mag. Marjete Tomšič Matić, dr. med., spec. bo aktiven, dokler ne dobimo nadomestnega pediatra! Novopečeni starši iz Občine Medvode se za prvi sistematski pregled novorojenčka obrnite na zgoraj omenjene pediatre, kjer se boste dogovorili za pregled. Izjave o izbiri osebnega pediatra zaenkrat, do prihoda novega pediatra, ne boste mogli podpisati, boste pa lahko opravili vse preventivne in kurativne preglede. Ambulanta od 6.2. -10.2. dela v spremenjenem ordinacijskem času:6.2. POPOLDAN (Cvetka Dragoš Jančar, dr. med., spec.)7.2. in 9.2.-10.2. DOPOLDAN (Barbara Weibl, dr. med spec.)
Preberi več

Delavnica: Ali sem fit?

Veste kakšna je vaša telesna zmogljivost in kakšna je vaša raven telesne dejavnosti, ki koristi vašem zdravju? Preverite na delavnici Ali sem fit?. Udeležite se lahko enega izmed spodaj navedenih terminov: - 30.1.2023 ob 17.00 - 31.1. 2023 ob 8.00 - 7.2. 2023 ob 8.00 - 13.2. 2023 ob 17.00 Delavnica je namenjena odraslim posameznikom ter traja do 2 uri. Na delavnico pridite v športnih oblačilih in obutvi, ne pozabite tudi na plastenko z vodo in kartico zdravstvenega zavarovanja. Za dodatne informacije: 📧 nina.potocnik@zd-medvode.si ☎️ 01/ 361 99 29
Preberi več

KRATKOTRAJNE MOTNJE V DELOVANJU AMBULANT

Spoštovani! V ZD Medvode z 9.1.2023 uvajamo nov zdravstveni informacijski sistem, zaradi česar lahko prihaja do kratkotrajnih motenj pri delovanju. Vljudno vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje. Hvala!
Preberi več