Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

16. maj 2022

CEPLJENJE PROTI COVID-19

Cepljenje se izvaja po dogovoru.

Na cepljenje se prijavite preko e-maila administracija@zd-medvode.si. Na termin cepljenja boste pozvani naknadno.

Za cepljenje je na voljo cepivo Pfizer!

Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka.

Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron.

HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) se ne izvaja več.

V primeru pojava simptomov respiratorne okužbe se obrnite na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika.Zadnje objave

Baby lying on pink bed 1556706 1024x683

Predavanje: Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku

V ZD Medvode za starše novorojenčkov izvajamo spletna srečanja preko ZOOMa na temo celostnega razvoja dojenčka, njegovih potreb in najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v prvih mesecih po rojstvu (kolike, jok, polivanje...). Srečanja vodi pediatrinja dr. Anja Radšel, dr. med. Izvedba srečanj Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku: 16.5.2023 ob 11:00 6.6.2023 ob 11:00 20.6.2023 ob 11:0018.7.2023 ob 11:00 Za srečanje so potrebne prehodne prijave na el. naslov: narocanje.anja.radsel@zd-medvode.si.
Preberi več

Uporaba zaščitne maske v ZD Medvode NI VEČ OBVEZNA

Spoštovani! Obveščamo vas, da uporaba zaščitne maske v prostorih Zdravstvenega doma Medvode ni več obvezna. Kljub temu vas pozivamo k nošnji mask, še posebej, če ste starejši, z pridruženimi bolezni ali kakorkoli imunsko oslabeli ter imate blage znake respiratorne okužbe. Masko še vedno lahko dobite pri informacijah. Hitro antigensko testiranje (HAGT) se ne izvaja več. V primeru pojava simptomov respiratorne okužbe se obrnite na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika.
Preberi več

Ugodneje do cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu lahko opravite v ambulanti vašega izbranega osebnega zdravnika po predhodnem naročilu. Učinkovitega zdravila ob okužbi s klopnim meningitisom ni. Zdravljenje je le simptomatsko (zniževanje telesne temperature, sredstva za blaženje bolečine, počitek itd.), pri določenem odstotku ljudi ostanejo po okužbi trajne posledice, redki posamezniki pa tudi umrejo. Zaradi tega je pri klopnem meningoencefalitisu izrednega pomena ustrezna preventiva.Najučinkovitejša zaščita je preventivno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, ki poteka v treh odmerkih: 2. odmerek se da v roku 1-3 mesecev po prvem odmerku, 3. odmerek pa v roku 9-12 mesecev po drugem odmerku. Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu v Sloveniji za večino prebivalstva ni obvezno, vendar se priporoča vsem, še posebno pa ljudem, ki so pogosto v gozdu. Cepljenja ne krije obvezno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in je v celoti samoplačniško. Cena posamezne doze cepiva je 28€, kar znese na posameznika 84€, za 4 člansko družino pa kar 252€. Občina Medvode izboljšuje dostopnost do cepiva za svoje občane. Za vse občane Medvod je tretja doza cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu brezplačna!
Preberi več