Pregled v ambulanti družinskega zdravnika v času epidemije

30. dec. 2021

Zdravniki družinske medicine v ZD Medvode smo vam na voljo za reševanje vaših akutnih in kroničnih zdravstvenih težav tudi v času epidemije. Obravnavo bolnikov smo prilagodili trenutnim razmeram. Skupaj nam bo uspelo zagotoviti varno obravnavo vseh bolnikov.

ZA VAŠO VARNOST BOMO POSKRBELI:

 • S prostorsko ločeno obravnavo COVID in ostalih bolnikov.
 • Z obvezno uporabo mask pri vseh obiskovalcih in preverjanjem zdravstvenega stanja pred vstopom v zdravstveni dom.
 • Z uporabo osebne varovalne opreme pri osebju.
 • Z dodatnim preverjanjem zdravstvenega stanja bolnikov z vprašalnikom pred vstopom v zdravstveni dom.
 • S poostrenimi higienskimi ukrepi, zračenjem in razkuževanjem v celotnem zdravstvenem domu.
 • Z zmanjševanjem števila ljudi v čakalnicah.

PROSIMO VAS, DA UPOŠTEVATE:

 • V primeru življenjske ogroženosti ne odlašajte z obiskom zaradi strahu pred morebitno okužbo.
 • V vseh ostalih primerih se na obravnavo naročite po telefonu ali elektronski pošti. Skupaj bomo ugotovili, če potrebujete pregled v ambulanti.
 • Na pregled pridite največ 10 minut pred terminom. Če potrebujete spremstvo, naj vas spremlja le ena zdrava oseba.
 • V zdravstvenem domu si ob prihodu razkužite roke, izpolnite vprašalnik. Upoštevajte varnostno razdaljo in uporabljajte masko ves čas obiska. Simptomov okužbe dihal NE prikrivajte.
 • Prosimo, da pred naročanjem zdravil, napotnic in tehničnih pripomočkov premislite, kaj vse potrebujete in naročite vse hkrati. Tako bomo zmanjšali število obravnav in razbremenili telefonske linije.
 • V kolikor imate že stalno terapijo ali predpisane medicinsko tehnične pripomočke in ne potrebujete nasvet zdravnika, lahko vsa zdravila, napotnice, medicinsko tehnične in prenose kartotek naročite na telefonsko številko: 01 361 99 30 ali elektronski naslov: administracija@zd-medvode.si

Dosegljivost: pon in sre 13:00 – 18:00; tor, čet in pet 7:00 – 13:00

OB OKUŽBI S COVID 19 ALI OB SUMU NA OKUŽBO:

 • Pokličite nas ali pošljite elektronsko pošto. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti.
 • Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.
 • Upoštevajte navodila NIJZ: https://www.nijz.si/sl/izolaci...

Zadnje objave

Walking group

Delavnica Ali sem fit?

V ponedeljek, 4.7.2022 ob 18.30 in v ponedeljek 11.7.2022 ob 18.00, bo v zdravstvenem domu potekala delavnica Ali sem fit?. Izvajali bomo 6-minutni test hoje in 2-minutni test stopanja na mestu. Delavnica traja 2 uri. 6- minutni test: je namenjen, starim od 18 do 65 let, ki imajo urejeno kronično bolezen in osebam z normalno ali prekomerno telesno težo 2- minutni test stopanja na mestu: namenjen osebam, starim 65 let in več z urejeno kronično boleznijo in/ali z urejeno kronično boleznijo in so slabše telesno pripravljeni ter osebam s patološko debelostjo z urejeno kronično boleznijo Na delavnici boste prejeli informacije o koristih telesne dejavnosti in vplivu le te na zdravje. Na delavnico se ni potrebno prijaviti. Delavnico bo vodila fizioterapevtka, ki je za dodatne informacije in vprašanja dostopna na: nina.potocnik@zd-medvode.si Na delavnico pridite športno oblečeni in obuti, vsaj eno uro po obroku, s seboj imejte vodo in očala (če jih uporabljate za branje). Vabljeni.
Preberi več

Ukinitev vstopne triaže

Spoštovani! Z dnem 31.5.2022 za vstop v ZD Medvode ni potrebno več nositi kirurške zaščitne maske ter izpolnjevati Vprašalnika o preverjanju zdravstvenega stanja. Z 8.6.2022 prav tako ukinjamo vstopno triažno točko in vas hkrati obveščamo, da se je za obisk pri zdravniku še vedno potrebno naročiti (preko telefona ali spletnega obrazca). V kolikor imate znake respiratorne okužbe (povišana telesna temperatura, kašelj, bolečina v grlu, žrelu) se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte s svojim zdravnikom, da vas naročimo na pregled v ločenem prostoru in se izognemo prenosu okužbe na druge obiskovalce zdravstvenega doma. Ob okužbi s COVID-19 ali sumu na okužbo nas pokličite ali pošljite sporočilo preko spletnega obrazca. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.
Preberi več

Cepljenje proti covid-19 in hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI COVID-19 Urnik: vsak TOREK med 17:00 in 19:00 Na cepljenje se NI potrebno naročati! Za vse odmerke bo na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo tudi vsi, ki še niso prejeli drugega odmerka cepiva Pfizer in je od prvega odmerka minilo najmanj 3 tedne! Cepljenja se lahko udeležijo tudi vsi, ki želijo prejeti 3. odmerek in je minilo od drugega vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Vsi, ki ste bili cepljeni s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, lahko 3. odmerek cepiva prejmete po preteku dveh mesecev od drugega odmerka. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (7€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več