Predavanje: Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku

Baby lying on pink bed 1556706 1024x683
24. feb. 2023

V ZD Medvode za starše novorojenčkov izvajamo spletna srečanja preko ZOOMa na temo celostnega razvoja dojenčka, njegovih potreb in najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v prvih mesecih po rojstvu (kolike, jok, polivanje...).

Srečanja vodi pediatrinja dr. Anja Radšel, dr. med.

Izvedba srečanj Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku:

  • 14.3.2023 ob 11:00
  • 4.4.2023 ob 11:00
  • 25.4.2023 ob 11:00

Za srečanje so potrebne prehodne prijave na el. naslov: narocanje.anja.radsel@zd-medvode.si.

Zadnje objave

Uporaba zaščitne maske v ZD Medvode NI VEČ OBVEZNA

Spoštovani! Obveščamo vas, da uporaba zaščitne maske v prostorih Zdravstvenega doma Medvode ni več obvezna. Kljub temu vas pozivamo k nošnji mask, še posebej, če ste starejši, z pridruženimi bolezni ali kakorkoli imunsko oslabeli ter imate blage znake respiratorne okužbe. Masko še vedno lahko dobite pri informacijah. V kolikor ste COVID-19 pozitivni ali sumite na okužbo še vedno velja, da NAS POKLIČITE ali POŠLJITE SPOROČILO PREKO SPLETNEGA OBRAZCA. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.
Preberi več

Nadomeščanje pediatrinje mag. Marjete Tomšič Matić

Od 1.2.2023 dalje mag. Marjeta Tomšič Matić, dr. med., spec. ni več zaposlena v našem ZD, z izjemo Alergološke ambulante. Vsi pacienti, ki so registrirani pri njej, bodo do zaposlitve novega pediatra, obravnavani v ambulantah: Cvetke Dragoš Jančar, dr. med., spec. - PONEDELJEK in SREDA popoldanBarbare Weibl, dr. med., spec. - TOREK, ČETRTEK in PETEK dopoldan Spletni obrazec ambulante mag. Marjete Tomšič Matić, dr. med., spec. bo aktiven, dokler ne dobimo nadomestnega pediatra! Novopečeni starši iz Občine Medvode se za prvi sistematski pregled novorojenčka obrnite na zgoraj omenjene pediatre, kjer se boste dogovorili za pregled. Izjave o izbiri osebnega pediatra zaenkrat, do prihoda novega pediatra, ne boste mogli podpisati, boste pa lahko opravili vse preventivne in kurativne preglede.
Preberi več

Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI GRIPI IN COVID-19 Urnik: vsak 2. in 4. TOREK med 17:00 in 18:00 Na cepljenje se NI potrebno naročati! Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske. Cepljenje proti gripi je zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti)*, nosečnice ter osebe z izjemno povečano telesno težo. Posebej priporočljivo je tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebej to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe. *cepljenje majhnih otrok poteka v ambulanti izbranega pediatra po predhodnem dogovoru. Cepljenje proti gripi je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem. Za cepljenje proti covid-19 je na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka. Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron. Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (4,5€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) - v kolikor je 7. dan HAGT še vedno pozitiven, je potrebno ostati v izolaciji do desetega dne od potrjenega HAGT. Testiranje 8. in 9. dan se ne izvaja, izjemoma le proti plačilu. Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več