Pomoč pri pojavu nasilja v družini

31. maj 2020

Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja:
- vsak delovnik od 9. do 15. ure: klic na telefonsko številko 031 699 333, lahko vas pokličejo nazaj, da s klicem nimate stroškov; nudijo tudi pogovor s psihoterapevtko
- vsak dan od 12. do 18. ure: klic na SOS telefon 080 11 55
- svetovanje po elektronski pošti: drustvo-sos@drustvo-sos.si
- obe varni hiši delujeta in sprejemata ženske in otroke - žrtve nasilja (klicna 080 11 55)

Online podporna skupina.
Več informacij na: https://drustvo-sos.si/sos-in-... in https://drustvo-sos.si/projekt...

Društvo za nenasilno komunikacijo: 031 700 120


Društvo Ženska svetovalnica - Krizni center: 031 233 211

Zadnje objave

Cepilni dan ZD Medvode

CEPILNI DAN za poživitveni odmerek z novim dvo-valentnim cepivom podjetja Pfizer - 23.9.2022

Preberi več

Obvezna uporaba zaščitne maske v ZD Medvode!

Spoštovani! S 14.7.2022 je ponovno obvezna uporaba kirurške zaščitne maske za vstop v Zdravstveni dom Medvode. V kolikor imate znake respiratorne okužbe (povišana telesna temperatura, kašelj, bolečina v grlu, žrelu), ste COVID-19 pozitivni ali sumite na okužbo NAS POKLIČITE ali POŠLJITE SPOROČILO PREKO SPLETNEGA OBRAZCA. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.
Preberi več

Cepljenje proti covid-19 in hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI COVID-19 Urnik: vsak TOREK med 17:00 in 19:00 Na cepljenje se NI potrebno naročati! Za vse odmerke bo na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki še niso prejeli drugega odmerka cepiva Pfizer in je od prvega odmerka minilo najmanj 3 tedne! Cepljenja se lahko udeležijo tudi vsi, ki želijo prejeti 3. ali 4. odmerek in je minilo od zadnjega odmerka vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Vsi, ki ste bili cepljeni s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, lahko 3. odmerek cepiva prejmete po preteku dveh mesecev od drugega odmerka. Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron:Iz strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) smo bili obveščeni, da trenutno izdaja EU digitalnega potrdila na podlagi cepljenja s cepivom Comirnaty Original/Omicron BA.1 (15/15), še ni mogoča. Kot vse države, tudi Slovenija čaka na odločitev EU komisije glede označevanja. Kot začasno nadomestilo vam lahko izdamo Certifikat o opravljenem cepljenju COVID-19 brez QR kode v slovenskem in angleškem jeziku, pridobljen iz Elektronskega registra cepljenih oseb (eRCO). HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (7€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) - v kolikor je 7. dan HAGT še vedno pozitiven, je potrebno ostati v izolaciji do desetega dne od potrjenega HAGT. Testiranje 8. in 9. dan se ne izvaja, izjemoma le proti plačilu. Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več