Ukinitev vstopne triaže

31. maj 2022

Spoštovani!

Z dnem 31.5.2022 za vstop v ZD Medvode ni potrebno več nositi kirurške zaščitne maske ter izpolnjevati Vprašalnika o preverjanju zdravstvenega stanja.

Z 8.6.2022 prav tako ukinjamo vstopno triažno točko in vas hkrati obveščamo, da se je za obisk pri zdravniku še vedno potrebno naročiti (preko telefona ali spletnega obrazca).

V kolikor imate znake respiratorne okužbe (povišana telesna temperatura, kašelj, bolečina v grlu, žrelu) se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte s svojim zdravnikom, da vas naročimo na pregled v ločenem prostoru in se izognemo prenosu okužbe na druge obiskovalce zdravstvenega doma.

Ob okužbi s COVID-19 ali sumu na okužbo nas pokličite ali pošljite sporočilo preko spletnega obrazca. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.


Zadnje objave

Walking group

Delavnica Ali sem fit?

V ponedeljek, 4.7.2022 ob 18.30 in v ponedeljek 11.7.2022 ob 18.00, bo v zdravstvenem domu potekala delavnica Ali sem fit?. Izvajali bomo 6-minutni test hoje in 2-minutni test stopanja na mestu. Delavnica traja 2 uri. 6- minutni test: je namenjen, starim od 18 do 65 let, ki imajo urejeno kronično bolezen in osebam z normalno ali prekomerno telesno težo 2- minutni test stopanja na mestu: namenjen osebam, starim 65 let in več z urejeno kronično boleznijo in/ali z urejeno kronično boleznijo in so slabše telesno pripravljeni ter osebam s patološko debelostjo z urejeno kronično boleznijo Na delavnici boste prejeli informacije o koristih telesne dejavnosti in vplivu le te na zdravje. Na delavnico se ni potrebno prijaviti. Delavnico bo vodila fizioterapevtka, ki je za dodatne informacije in vprašanja dostopna na: nina.potocnik@zd-medvode.si Na delavnico pridite športno oblečeni in obuti, vsaj eno uro po obroku, s seboj imejte vodo in očala (če jih uporabljate za branje). Vabljeni.
Preberi več

Cepljenje proti covid-19 in hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI COVID-19 Urnik: vsak TOREK med 17:00 in 19:00 Na cepljenje se NI potrebno naročati! Za vse odmerke bo na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo tudi vsi, ki še niso prejeli drugega odmerka cepiva Pfizer in je od prvega odmerka minilo najmanj 3 tedne! Cepljenja se lahko udeležijo tudi vsi, ki želijo prejeti 3. odmerek in je minilo od drugega vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Vsi, ki ste bili cepljeni s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, lahko 3. odmerek cepiva prejmete po preteku dveh mesecev od drugega odmerka. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (7€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več

Ugodneje do cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu lahko opravite v ambulanti vašega izbranega osebnega zdravnika po predhodnem naročilu. Učinkovitega zdravila ob okužbi s klopnim meningitisom ni. Zdravljenje je le simptomatsko (zniževanje telesne temperature, sredstva za blaženje bolečine, počitek itd.), pri določenem odstotku ljudi ostanejo po okužbi trajne posledice, redki posamezniki pa tudi umrejo. Zaradi tega je pri klopnem meningoencefalitisu izrednega pomena ustrezna preventiva.Najučinkovitejša zaščita je preventivno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, ki poteka v treh odmerkih: 2. odmerek se da v roku 1-3 mesecev po prvem odmerku, 3. odmerek pa v roku 9-12 mesecev po drugem odmerku. Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu v Sloveniji za večino prebivalstva ni obvezno, vendar se priporoča vsem, še posebno pa ljudem, ki so pogosto v gozdu. Cepljenja ne krije obvezno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in je v celoti samoplačniško. Cena posamezne doze cepiva je 30 €, kar znese na posameznika 90 €, za 4 člansko družino pa kar 360 €. Občina Medvode izboljšuje dostopnost do cepiva za svoje občane. Za vse občane Medvod je tretja doza cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu brezplačna!
Preberi več