Mreža avtomatskih defibrilatorjev Medvode

01. mar. 2022

Zdravstveni dom Medvode je vzpostavil mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev.

Avtomatski defibrilator je naprava, ki prepreči motnjo ritma srca. Opremljen je z nazornimi slikovnimi prikazi uporabe in nas tudi glasno vodi v slovenskem jeziku.

Z uporabo avtomatskega defibrilatorja je možnost preživetja v primeru srčnega zastoja bistveno večja, saj je pomoč takojšnja, uporaba defibrilatorja pa enostavna. Avtomatski defibrilator prepreči motnjo ritma srca, preko samolepilnih nalepk, ki jih namestimo na sprednjo steno prsnega koša, ustvari električni sunek in omogoči normalno bitje srca.

Več o defibrilatorjih v občini Medvode dobite tukaj.

Zadnje objave

Baby lying on pink bed 1556706 1024x683

Predavanje: Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku

V ZD Medvode za starše novorojenčkov izvajamo spletna srečanja preko ZOOMa na temo celostnega razvoja dojenčka, njegovih potreb in najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v prvih mesecih po rojstvu (kolike, jok, polivanje...). Srečanja vodi pediatrinja dr. Anja Radšel, dr. med. Izvedba srečanj Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku: 16.5.2023 ob 11:00 6.6.2023 ob 11:00 20.6.2023 ob 11:0018.7.2023 ob 11:00 Za srečanje so potrebne prehodne prijave na el. naslov: narocanje.anja.radsel@zd-medvode.si.
Preberi več

Uporaba zaščitne maske v ZD Medvode NI VEČ OBVEZNA

Spoštovani! Obveščamo vas, da uporaba zaščitne maske v prostorih Zdravstvenega doma Medvode ni več obvezna. Kljub temu vas pozivamo k nošnji mask, še posebej, če ste starejši, z pridruženimi bolezni ali kakorkoli imunsko oslabeli ter imate blage znake respiratorne okužbe. Masko še vedno lahko dobite pri informacijah. Hitro antigensko testiranje (HAGT) se ne izvaja več. V primeru pojava simptomov respiratorne okužbe se obrnite na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika.
Preberi več

Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI COVID-19 Cepljenje se izvaja po dogovoru. Na cepljenje se prijavite preko e-maila administracija@zd-medvode.si. Na termin cepljenja boste pozvani naknadno. Za cepljenje je na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka. Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) se ne izvaja več. V primeru pojava simptomov respiratorne okužbe se obrnite na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika.
Preberi več