Brezplačna srečanja za starše v klubu Jedro

Zadnje objave

Baby lying on pink bed 1556706 1024x683

Predavanje: Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku

V ZD Medvode za starše novorojenčkov izvajamo spletna srečanja preko ZOOMa na temo celostnega razvoja dojenčka, njegovih potreb in najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v prvih mesecih po rojstvu (kolike, jok, polivanje...). Srečanja vodi pediatrinja dr. Anja Radšel, dr. med. Izvedba srečanj Vse o novorojenčku / majhnem dojenčku: v četrtek 6.10. ob 12:00 v torek 25.10. ob 9:30 v torek 15.11. ob 9:30 v torek 13.12. ob 9:30 Za srečanje so potrebne prehodne prijave na el. naslov: narocanje.anja.radsel@zd-medvode.si.
Preberi več

Obvezna uporaba zaščitne maske v ZD Medvode!

Spoštovani! S 14.7.2022 je ponovno obvezna uporaba kirurške zaščitne maske za vstop v Zdravstveni dom Medvode. V kolikor imate znake respiratorne okužbe (povišana telesna temperatura, kašelj, bolečina v grlu, žrelu), ste COVID-19 pozitivni ali sumite na okužbo NAS POKLIČITE ali POŠLJITE SPOROČILO PREKO SPLETNEGA OBRAZCA. Ne hodite nenajavljeni v zdravstveni dom, razen v primeru življenjske ogroženosti. Naročili vas bomo na bris, spremljali vas bomo po telefonu in če bo potrebno boste prišli na pregled v našo COVID ambulanto.
Preberi več

Cepljenje proti gripi in covidu-19 ter hitro antigensko testiranje (HAGT)

CEPLJENJE PROTI GRIPI IN COVID-19 Urnik: vsak TOREK med 17:00 in 19:00 !27.12.2022 cepljenja NE BO! Na cepljenje se NI potrebno naročati! Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske. Cepljenje proti gripi je zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti)*, nosečnice ter osebe z izjemno povečano telesno težo. Posebej priporočljivo je tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebej to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe. *cepljenje majhnih otrok poteka v ambulanti izbranega pediatra po predhodnem dogovoru. Cepljenje proti gripi je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem. Za cepljenje proti covid-19 je na voljo cepivo Pfizer! Cepljenja se lahko udeležijo vsi, ki želijo opraviti osnovno shemo cepljenja ali želijo poživitveni odmerek. Pri poživitvenih odmerkih mora od zadnjega odmerka miniti vsaj 3 mesece (cepivo Pfizer in Moderna). Medtem, ko mora po cepljenju s cepivoma Janssen ali Astrazeneca, miniti dva meseca od drugega odmerka. Na voljo je tudi novo dvo-valentno cepivo Pfizer, ki dodatno ščiti proti COVID različici Omicron. Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom. HITRO ANTIGENSKO TESTIRANJE (HAGT) Lokacija: kontejner pred Zdravstvenim domom MedvodeUrnik: PONEDELJEK - PETEK 07:00 - 09:00Hitri antigenski testi (HAGT) so samoplačniški (7€, prosim pripravite drobiž), z izjemami, ki so krite s proračunom RS: simptomatski pacienti (po predhodnem dogovoru z zdravnikom)z dokazilom o pozitivnem testu pri samotestiranju (ploščica ali fotografija)prekinitev izolacije po 7. dneh (s seboj mora imeti dokazilo o pozitivnem HAGT, bodisi potrdilo bodisi sms z rezultatom) - v kolikor je 7. dan HAGT še vedno pozitiven, je potrebno ostati v izolaciji do desetega dne od potrjenega HAGT. Testiranje 8. in 9. dan se ne izvaja, izjemoma le proti plačilu. Navodila za obiskovalce testiranja: Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Čakajoči pri testiranju upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabite zaščitno masko. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.
Preberi več