Zdravstveno vzgojni center

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

* Zaradi epidemiološke situacije trenutno v ZD Medvode ne izvajamo preventivnih delavnic.


V ZD Medvode izvajamo PROGRAM SVETOVANJA ZA ZDRAVJE


v okviru preprečevanja srčno-žilnih in drugih kroničnih boleznih. Gre za izvajanje zdravstvene vzgoje in psihoedukativnih delavnic ter individualnih svetovanj v katerih so udeleženci prejeli strokovne informacije, se naučijo veščin in dobijo podporo za dolgotrajno spremembo življenjskih navad oz. podpora pri krepitvi duševnega zdravja.


ZDRAVSTVENO VZGOJNE DELAVNICE

KRATKE delavnice:


- Zdrav življenjski slog


- Preizkus hoje na 2 km

 

- Ali sem fit?


- Dejavniki tveganja


- Tehnike sproščanja


POGLOBLJENE delavnice:


- Zdrava prehrana

- Zdravo hujšanje

- Telesna dejavnost - gibanje

- Spoprijemanje s stresom

- Podpora pri spoprijemanju z depresijo

- Spoprijemanje s tesnobo

- Skupinsko svetovanje za opuščanje kajenja »Da, opuščam kajenje«


INDIVIDUALNO svetovanje:


- Opuščanje kajenja

 

POGOVORNE URE:

- Pogovorno ure in kratka individualna svetovanja izvajajo vsi člani osebno, po telefonu ali prek e-pošte. Vljudno prosimo, da se na pogovorne ure in svetovanje predhodno najavite, ker med svetovanjem odziv na telefonski klic ni vedno mogoč. Kontaktne podatke najdete pod rubriko URNIKI zavihek ZDRAVSTVENA VZGOJA.

 

V program poglobljenih delavnic lahko posamezniki vključijo tako, da jih napotijo ​​osebni zdravniki ali diplomirana medicinska sestra Referenčne ambulante družinske medicine po opravljenem preventivnem pregledu. Lahko pa na željo posameznika, če želite okrepiti in ohraniti zdravje (možno udeležiti kratkih delavnic).

Programi so na voljo brezplačno, če je le ta obvezno zavarovan. Stroški program tako tako kriti prek ZZZS.
Če želite več informacij o možnostih, jih vključite v posamezne delavnice ali posamezne pogovorne ste vabljene, če se obrnete na zgoraj navedeno kontaktno osebo.

 

 

 

SVIT INFO TOČKA

 

V ZVC ZD Medvode imamo tudi SVIT kontaktno točko, kjer lahko posamezniki pridobijo informacije o nacionalnem preventivnem programu SVIT. Na Svitovo info točko lahko obrnete vsak petek med 8.00 in 9.00 uro, po predhodnem dogovoru preko telefona: 01/ 361 99 46 ali e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ..

 

 

 

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Če se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani ZD Medvode pritisnite na gumb.