Patronažna služba

Patronažna služba posebna oblika izvajanja tako preventivnih dejavnosti na domu kot tudi posebna oblika dela zdravstvene nege. Je edina zdravstvena služba, kater osnovna dejavnost je zaznava zdravstvenih razmer v lokalni skupnosti, v okolju, kjer ljudje živijo in pravočasno usmerjanje bolnikov v zdravstveni sistem. Oskrbuje in obiskujejo ostarele, kronične bolnike, nosečnice, matere po porodu in otroke, ogrožene zaradi različnih vzrokov.

Patronažno varstvo
izvajajo višje oz. diplomirane medicinske sestre na terenu, na domovih. Skrbijo predvsem za zdravstveno varstvo ogroženih delov prebivalstva, žena v zvezi z nosečnostjo, porodom. Zdravstveno vzgajajo matere po porodu, svetujejo pri negi novorojenčka in podobno. Svetujejo in pomagajo pri negi težjih kroničnih bolnikih, starejših na domu, izvajajo določene posege po naročilu in navodilu osebnih zdravnikov pacientov.
 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Če se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani ZD Medvode pritisnite na gumb.